Tuesday 16 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Πρόγραμμα υποτροφιών της Κορεατικής κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές

Δείτε το φυλλάδιο οδηγιών/αίτηση (στην Κορεατική και στην Αγγλική γλώσσα), σχετικά με πρόγραμμα υποτροφιών της Κορεατικής κυβέρνησης, για μεταπτυχιακές σπουδές (συμπεριλαμβανομένων των διδακτορικών) σε οποιαδήποτε από τα 66 κορεατικά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα, που τελούν υπό την αιγίδα του προγράμματος.

Η υποτροφία χορηγείται για 2 (μεταπτυχιακές σπουδές) ή 3 (διδακτορικές σπουδές) έτη με επιπλέον 1 έτος για την εκμάθηση της Κορεατικής γλώσσας. Το πρόγραμμα γλωσσικής εκμάθησης μπορεί να γίνει σε άλλο Ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο/Ίδρυμα σπουδών. Κατά τη διάρκειά του, εξασφαλίζεται η διαμονή σε φοιτητική εστία και ως εκ τούτου ο/η υπότροφος δεν μπορεί να έχει συνοδό. Οι προσφερόμενες θέσεις κατανέμονται ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των υποψηφίων αλλοδαπών υποτρόφων. Για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες υποψήφιους/-ες θα προσφερθεί συνολικά 1 θέση.

Η υποτροφία χορηγεί α) αεροπορικό εισητήριο οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής β) μηνιαίο επίδομα 900.000 KRW γ) επίδομα έρευνας που κυμαίνεται από 210.000 (ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες) έως 240.000 (θετικές επιστήμες και επιστήμες μηχανικής) KRW, γ) επίδομα πρώτης εγκατάστασης ύψους 200.000 KRW ε) απαλλαγή από τέλη εγγραφής και φοίτησης στ) δαπάνη εκτύπωσης διπλωματικής/διδακτορικής διατριβής, από 500.000 έως 800.000 KRW, ζ) αποζημίωση για δαπάνη ιατρικής ασφάλειας (έως 20.000 KRW το μήνα), η) μηνιαία χορηγία 100.000 KRW για όσους/-ες πετύχουν υψηλή επίδοση στο τεστ γλωσσομάθειας της κορεατικής γλώσσας θ) 200.000 KRW εφάπαξ χορηγία για τους/τις υποτρόφους που θα επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους μετά το πέρας των σπουδών τους.

Υπάρχουν δύο δυνατότητες υποβολής της αίτησης

Α. Μέσω της Πρεσβείας (Embassy Track): Δίνεται η δυνατότητα επιλογής έως 3 οποιωνδήποτε Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κορέας από τα 66 συμμετέχοντα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην Πρεσβεία είναι μέχρι την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας: http://grc.mofa.go.kr/english/eu/grc/bilateral/bilateral/index.jsp ή στο τηλέφωνο 210 6984 080 ή στο email: gremb@mofa.go.kr

B. Απευθείας προς τα Πανεπιστήμια (University Track): Δίνεται η δυνατότητα επιλογής μόνο για το συγκεκριμένο Ίδρυμα προς το οποίο θα υποβληθεί η αίτηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει μία ενιαία προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, καθώς κάθε Πανεπιστήμιο δύναται να ορίσει δική του προθεσμία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εισηγήσεις των Πανεπιστημίων (όπως και των Πρεσβειών) πρέπει να υποβληθούν στο Εθνικό Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης της Κορέας (NIIED) έως τις 8 Απριλίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει οι ίδιοι/-ες να ενημερωθούν για τις κατά Πανεπιστήμιο προθεσμίες (κατά πάσα πιθανότητα, εντός Μαρτίου) επικοινωνώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ενός εκάστου χωριστά (Appendix C της συνημμένης προκήρυξης). Επισημαίνεται ότι για την τελική επιλογή του/της υποτρόφου απαραίτητη είναι η αποδοχή του/της και η εισδοχή του/της στο πρόγραμμα σπουδών συγκεκριμένου Πανεπιστημίου.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης και με τους δύο τρόπους (διαγράφεται αυτόματα η υποψηφιότητα).