Tuesday 23 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Διεξαγωγή Τελετών Ορκωμοσίας

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των τελετών ορκωμοσίας που υλοποιείται από την Πρυτανεία και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ αποφασίσθηκαν τα εξής:

  • Οι ορκιζόμενοι φοιτητές θα υπογράφουν μετά την τελετή στο χώρο του φουαγέ στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης, και όχι εντός της Αίθουσας Τελετών και κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας.
  • Οι φωτογράφοι που θα καλύπτουν τις τελετές ορκωμοσίας θα είναι μόνο οι διαπιστευμένοι από το ΑΠΘ. Οι φωτογράφοι δεν θα κινούνται μέσα στην αίθουσα αλλά θα παραμένουν σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν ήδη οριστεί. Για τη διευκόλυνση της φωτογράφησης, πριν την έναρξη της τελετής και για πέντε (5) λεπτά, θα γίνεται η «εικονική ορκωμοσία».
  • Στην Αίθουσα Τελετών απαγορεύονται ρητά η κατανάλωση τροφίμων και ποτών, η χρήση κομφετί, η ανάρτηση πανό καθώς και οι ηχητικές παρεμβάσεις με ντουντούκες.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας αποφάσισε ότι στις τελετές ορκωμοσίας οι ορκιζόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να φορούν τήβενο. Η παραλαβή της θα γίνεται στο χώρο της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (4ος όροφος), μια ώρα πριν την έναρξη της τελετής.

Η Γραμματεία