Thursday 18 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Προϋποθέσεις λήψης πτυχίου φοιτητών παλαιοτέρων προγραμμάτων σπουδών

Σύμφωνα με απόφαση της υπ’αριθμ. 291/11-12-2013 Συνέλευσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., για την απόκτηση του πτυχίου τους, οι φοιτητές των παλαιών Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΣ), υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξετασθούν σε 62 Υποχρεωτικά μαθήματα [τύπου Υ(Υποχρεωτικά Κορμού)], 4 μαθήματα Υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν [τύπου ΥΕ(Υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν)] και πρέπει να καταθέσουν στο τέλος του 8ου εξαμήνου πτυχιακή εργασία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Υ.Α. Φ.5/89656/Β3/13-08-2007, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μαθήματα των παλαιών ΠΣ, για τα οποία ίσχυαν οι ‘διδακτικές μονάδες’. Οι φοιτητές των παλαιών ΠΣ δικαιούνται, ωστόσο, να λάβουν κατά την αποφοίτησή τους Συμπλήρωμα Πτυχίου (Diploma Supplement), όπου θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός των ECTS που αντιστοιχεί στο πτυχίο τους.

Για την παροχή περισσοτέρων πληροφοριών, σχετικά με την αντιστοίχιση των παλαιών μαθημάτων ή τις εξεταστικές υποχρεώσεις τους, οι φοιτητές των παλαιών ΠΣ μπορούν να απευθύνονται είτε στη Γραμματεία του Τμήματος, είτε στον κ. Αλέξανδρο Μπαλτζή, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος για τη συμβουλευτική των φοιτητών των παλαιών ΠΣ.