Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

Σεμινάρια ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ. Α.Π.Θ. με θέμα: Εκφοβισμός και Κυβερνοεκφοβισμός

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει, ενημερώσει και υποστηρίξει τους φοιτητές το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) διοργανώνει μια δύο δίωρα βιωματικά σεμινάρια με στόχο τη πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού (bullying) και του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying) στο χώρο του πανεπιστημίου.

13/5/2015, 11πμ: «Πως θα σταματήσουμε τον εκφοβισμό;»

Εισηγήτρια: Άλτα Πανέρα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ., Α.Π.Θ.

Θα συζητήσουμε τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και πως αυτές μπορεί να εκδηλωθούν στην πανεπιστημιακή ζωή. Θα εξερευνήσουμε τους ρόλους στον κύκλο του εκφοβισμού και τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας ώστε να συνεισφέρει στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου που έχει τόσο δυσμενείς επιπτώσεις στο θύμα, το δράστη και το κοινωνικό περιβάλλον τους.

14/5/2015, 11πμ: «Κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying). Εκφράσεις, πρόληψη, αντιμετώπιση.»

Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος. Συμβουλευτική υπηρεσία φοιτητών προς αντιμετώπιση της παθολογικής χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου, Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Α.Π.Θ.

Στόχοι της παρουσίασης είναι η περιγραφή των μορφών και της έκτασης του φαινομένου του κυβερνοεκφοβισμού στην Ελλάδα, ενώ μέσω της βιωματικής συμμετοχής των ακροατών θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα θύματα.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Αχιλλέας Πανέτσος» Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητάς.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής: apanera@psy.auth.gr
Πληροφορίες: Άλτα Πανέρα 2310 992621