Thursday 28 March 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΕΠΕΙΓΟΝ! Υποχρεωτική γλωσσική αξιολόγηση ERASMUS+

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών για την χρηματοδότησή σας για το πρόγραμμα Erasmus+, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι υποχρεωτικό να υποβληθείτε σε ένα διαδικτυακό (on-line) τεστ αξιολόγησης του επιπέδου της γλώσσας που θα χρησιμοποιήσετε για τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση που θα πραγματοποιήσετε στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, κάθε μετακινούμενος φοιτητής υποχρεούται να πραγματοποιήσει διαδικτυακή αξιολόγηση της γλωσσικής ικανότητας πριν και μετά το πέρας της περιόδου κινητικότητας, εάν η κύρια γλώσσα διδασκαλίας ή εργασίας είναι τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά ή Ολλανδικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σύμβαση επιχορήγησης που θα υπογράψετε, η πληρωμή της τελικής δόσηςτης επιχορήγησης εξαρτάται από την υποβολή της υποχρεωτικής διαδικτυακής αξιολόγησης στο τέλος της περιόδου κινητικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής αξιολόγησης πριν από τη μετακίνησή σας και προκειμένου να βελτιώσετε το επίπεδο γνώσης της συγκεκριμένης γλώσσας, θα σας παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών (on-line) γλωσσικών μαθημάτων εφόσον το επιθυμείτε.

Ως εκ τούτου προκειμένου να υπογράψετε τη σύμβαση επιχορήγησής σας, παρακαλούμε φροντίστε:

  • Να ελέγχετε τον Πανεπιστημιακό λογαριασμό e-mail σας τακτικά, καθώς σύντομα θα λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα με τον σύνδεσμο (link) για την υποβολή σας στο αρχικό τεστ αξιολόγησης. Βεβαιωθείτε ότι το τεστ αξιολόγησης αφορά στη βασική γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος σπουδών που θα παρακολουθήσετε. (Προσοχή! Η διάρκεια του τεστ είναι περίπου 30 λεπτά και θα πρέπει να συμπληρωθεί χωρίς διακοπή).
  • Η υποβολή του αρχικού τεστ αξιολόγησης να γίνει το αργότερο μια μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης επιχορήγησής σας (για τις ημερομηνίες υπογραφής συμβάσεων για σπουδές βλ. εδώ).
  • Να έχετε αποφασίσει εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τα on-line μαθήματα γλωσσικής προετοιμασίας, ώστε να ενημερώσετε το τμήμα μας την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Προσοχή! Υποχρεωτική είναι η υποβολή τόσο του αρχικού τεστ αξιολόγησης γλωσσικού επιπέδου, όσο και του τελικού που θα πρέπει να γίνει με την ολοκλήρωση της μετακίνησής σας. Επίσης, σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής των τεστ αξιολόγησης ή παρακολούθησης των γλωσσικών μαθημάτων, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το τμήμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την on-line γλωσσική αξιολόγηση και τα on-line γλωσσικά μαθήματα, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και συγκεκριμένα τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων