Friday 19 April 2024
jour-01
PlayPlay
jour-01
jour-02
jour-03
previous arrow
next arrow

ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ: ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

Ο Ιδρυματικός Λογαριασμός Χρήστη είναι απαραίτητος για να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας όπως προβολή βαθμολογιών, δήλωση μαθημάτων, επιλογή Συγγραμμάτων, απόκτηση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας, αλλά και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΠΘ όπως email, WiFi (περισσότερα στην ιστοσελίδα http://it.auth.gr ).

Η διαδικασία απόκτησης γίνεται ηλεκτρονικά και διαρκεί μερικά λεπτά. Τα στάδια είναι:

  1. Παραλάβετε το «Δελτίο Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΑΠΘ» από τη γραμματεία του τμήματός σας. Δείτε πότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας με βάση τις ημερομηνίες που αναγράφονται στο Δελτίο.
  2. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://register.auth.gr και ακολουθήστε τις αναλυτικότερες οδηγίες που περιέχονται στο Δελτίο Ενεργοποίησης για να ολοκληρώσετε τα 5 βήματα Δημιουργίας Ιδρυματικού Λογαριασμού .

Για τη διαδικασία αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εάν βρίσκεστε στους χώρους του ΑΠΘ μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας:

  • Στην κεντρική νησίδα υπολογιστών που βρίσκεται στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ (ισόγειο, δίπλα στο κυλικείο, στο διάδρομο δεξιά), Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 08:30-14:30.
  • Στο ελεύθερο ασύρματο δίκτυο (SSID) “AUTh startup”, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με τον φορητό σας υπολογιστή. Χάρτης κάλυψης: http://maps.auth.gr/

Σε περίπτωση προβλήματος στη χρήση του δελτίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο υποστήριξης χρηστών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ.

  • Τηλ.: 2310 999000 (8:15-15:00)
  • E-mail: support@auth.gr
  • Fax: 2310 999100
  • Ιστοχώρος: http://it.auth.gr

Το σημείο εξυπηρέτησης χρηστών βρίσκεται στον προθάλαμο του αναγνωστηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ. Ωράριο εξυπηρέτησης: 8:15-15:00